NE NASEDAJTE NA PREVARU: Popularna socijalna mreža poslala upozorenje korisnicima

Društvene mreže nisu namenjene deci pa tako popularne platforme imaju ograničenje vezano uz godište osoba koji ih smeju koristiti.

Devojka sa mobilnim telefonom
Pixabay.com

Ta granica godina ispod koje se ne mogu koristiti mreže najčešće je postavljena na 13 godina – tako je i s Twitter-om pa deca mlađa od 13 godina ne smeju koristiti ovu mrežu.

Ovaj podatak morate imati na umu ako, kao mnogi, razmišljate o promeni godine rođenja na 2007. jer, prema nekim objavljenim tvitovima, sa virtuelnim podmlađivanjem (datum i godina rođenja mogu se promeniti pod opcijom uređivanja profila) otvoriće se neke nove mogućnosti na Twitteru, poput novih boja pozadine i slično.

Kako je deo korisnika saznao na teži način, promenom datuma rođenja na 2007. šalje se poruka Twitteru da ste mlađi od 13 godina tako da ne smete koristiti ovu mrežu. Dakle, umesto novih opcija, Twitter će vam zaključati nalog i više ga nećete moći koristiti.

Kako napominju na Mashable-u, tokom godina znaju se pojaviti ovakvi prenkovi tako da, pre testiranja takvih neuobičajenih noviteta, uvek dobro proverite na Google-u krije li se iza toga neka zamka.

Na ovaj problem upozorili su i iz Twitter-a, pa su preko službenog profila za podršku korisnicima, a ako ste zaista naseli na ovu prevaru, iz te kompanije poručuju korisnicima da slede upute koje su dobili putem maila kako bi ponovo aktivirali profil i nastavili koristiti Twitter kao i ranije.