NE UPUŠTAJTE, AKO NE MOŽETE DA SE NOSITE SA POSLEDICAMA: Ova APLIKACIJA bukvalno dozvoljava MALTRETIRANJE

aplikacija
pixabay

Zamislite da možete da čujete sve što vaše kolege, prijatelji i članovi porodice misle o vama, a da ne znate ko je vam poslao koju poruku. Upravo na tome zasniva se nova aplikacija Sararah iz Saudijske Arabije.

 

Otkako je objavljena u junu, aplikaciju su preuzeli milioni korisnika, a Adweek javlja da je Sararah trenutno najpopularnija aplikacija u svetu na iTunes.

Reč je o platformi za anonimno slanje poruka, koja funkcioniše po sledećem principu: korisnici se registruju onlajn ili preuzimaju aplikaciju na svojim telefonima, dele svoje linkove putem društvene mreže i čekaju. Poruke mogu da stignu doslovno od bilo koga (čak i od ljudi koji nisu registrovani, ukoliko korisnik nije unosio izmene u podešavanja), a primalac ne može da odgovori na njih.

Stručnjaci za sajber bezbednost već upozoravaju da ovakva vrsta servisa predstavlja izuzetno pogodno tlo za “anonimno maltretiranje”, s obzirom na to da je prijavljivanje nasilja teško izvodljivo jer pošiljaoci ne moraju da budu registrovani da bi poslali poruku.

Kontraargument kompanije koja je objavila aplikaciju?

Ne registrujte se ukoliko niste u stanju da se nosite sa posledicama.