Bez obzira da li je vaš računar online ili offline, nije zaštićen.

 

Hakeri koriste razne viruse kako bi došli do informacija koje se nalaze na vašem računaru.

Ako mislite da je vaš računar zaštićen zato što nije konektovan na internet, prevarili ste se. Novi malver koji je otkriven može da napadne računare čak iako nisu povezani na internet.

USB Thief kako se virus zove, je jedan od kompleksnijih trojanaca koji je nedavno otkriven. Koristi enkripciju i zaštitu kako bi zarazio žrtvin računar i kako bi se sakrio i bio nevidljiv drugima. Jako ga je teško detektovati.

Uglavnom se nalazi na USB stikovima, tj. fleš memorijama jer mu internet konekcija nije potrebna. Nakon što inficira računar, krade osetljive informacije. Koristi veoma zanimljive načine kako bi se sakrio – koristi aplikacije kao što su Firefox, NotePad++ i TrueCrypt da bi došao do žrtvinog računara. Kada dopre do sistema koji želi da napadne, USB Thief počinje da krade sve osetljive i bitne informacije sa računara.

Zbog načina na koji je kreiran i broja metoda koje koristi ga je vrlo teško detektovati, analizirati i ukloniti sa računara.

Ovaj virus dokazuje da je sve manje i manje računara koji su zaštićeni od napada hakera. Svedoci smo da hakeri mogu da kreiraju jedinstvene viruse kako bi krali osetljive informacije, piše TechViral.