Nemojte da šerujete ovo na Fejsbuku, ISPAŠĆETE GLUPI!

Fejsbuk
Beta

Ovo je poruka koju bi trebalo da ignorišete...

 

Opet ste dobili još jednu poruku od prijatelja koja se tiče privatnosti na Facebook – u i besni zbog toga već krećete da mu pišete privatnu poruku! Nemojte, reč je o još jednoj prevari zbog koje Mark Zakerberg ima redovne glavobolje. 

Ovakve poruke se već neko vreme pojavljuju, a dolaze iz različitih izvora, koji zapravo nemaju nikakvog uticaja na politiku privatnosti na Facebook – u. Poslednji koji je raskrinkan jeste sajt Snopes koji je do sada izbacio nekoliko verzija ovih poruka.

Facebook se još 2012. godine izjasnio “povodom širenja glasina da ova društvena mreža menja neke stvari vezane za vlasništvo nad objavama pojedinaca na svojim profilima”, prenosi portal Metro. Oni su još tada rekli da to nije istina i da ono sa čime su se korisnici složili na početku korišćenja mreže i dalje važi.

SajT Snopes je samo jedan u nizu kojima je zajedničko to da nemaju nikakav uticaj na sadržaj i fotografije koje objavljujete na Facebook – u!

NAJČEŠĆE DELJENA PORUKA

Rok je sutra!!!
Sve što si ikada uradio, bit će objavljeni do sutra za javnost. Čak i poruke koje su izbrisane ili slike nisu dozvoljeni. To ne košta ništa za jednostavnim copy i paste. Bolje spriječiti nego liječiti. Kanal 13 vijesti je govorio o promjena u politici privatnosti facebooka.
Ja ne daju facebook ili bilo kojeg entiteta povezanih sa facebook dopuštenje da su povezani sa moje slike, informacije, poruke, ili postove, oba prošlosti i budućnosti. Uz ovu izjavu, dajem na facebook-u da je strogo zabranjeno objaviti, kopirati, distribuirati, ili bilo koji drugi postupak protiv mene na ovom profilu i / ili njegov sadržaj. Sadržaj ovog profila je privatno i povjerljive informacije. Kršenje privatnosti može biti po zakonu (ucc 1-308-1 1 308-103 i rimski statut po) biti kažnjen. Napomena: facebook je sada javna kompanija. Svi članovi moraju napisati poruku, kao što je ovaj. Ako vam je draže, možete koristiti ovu verziju copy i paste. Ako nemate izjavu barem jednom, ako objavljujete korištenje tvoje fotografije, kao i u profilu statusi omogućuju informacijama. Ne dijelim. Copy i paste, biti na sigurnoj strani.