Internet je svemoguć - osim igrica i društvenih mreža, možete da uradite mnogo toga korisnog.

 

Internet je veoma privlačan prostor za gubljenje vremena. Mnogi ljudi provode sate i sate dnevno na Internetu, bukvalno ne radeći ništa pametno. Igraju igrice, “skroluju” po društvenim mrežama… i verovatno nisu ni svesni kakvo se besplatno blago krije ispred njihovog nosa.

Pogledajte listu besplatnih servisa i alatki koje vam mogu pomoći da poboljšate sami sebe.

BESPLATNI FAKULTETSKI KURSEVI

Ako vam neko kaže da možete besplatno da pratite fakultetske kurseve i to sa jakih univerziteta poput Harvarda, Stenforda i MIT-a, a da se pri tom ne pomerite iz kuće – šta vas sprečava da to i učinite? Možete da naučite mnogo toga iz raznih oblasti, od molekularne biologije do uspona superheroja i njihovog uticaja na pop-kulturu. Informacije su tu, na korak od vas, vaše je samo da odlučite da je pravo vreme za nova saznanja.

SAMOUNIŠTAVAJUĆA E-MAIL ADRESA

Na sajtu 10 Minute Mail možete da stvorite privremeni e-mail nalog koji će se samouništiti za deset minuta, a omogućava vam da se registrujete na brojne sajtove i liste i da izbegnete kanonadu bespotrebnih mejlova sa reklamama. Naravno, dobro je i za pošalice sa prijateljima, samo nemojte ovo koristiti u neke zlobnije svrhe.

AMBIJENTALNI ZVUCI ZA BILO KOJU PRILIKU

Borite se sa nesanicom, ne možete da se koncentrišete, volite da vodite ljubav dok osluškujete kišu? Klasični ambijentalni zvuci sakupljeni su na jednom mestu i možete ih prilagoditi sopstvenim željama – A Soft Murmor.

NAUČITE SVE MOGUĆE JEZIKE

Ako se u trenutku osetite distancirano ona venčanju rođake iz Švedske i njenog argentinskog mladoženje u Seulu, usled trostruke jezičke barijere, tu je servis Duolingo. Sasvim besplatno naučite mnogobrojne jezike i postaćete poliglota dok izgovorite “mućaćo”.

NEOGRANIČENI PRISTUP OGROMNOJ ARHIVI DOKUMENTARACA

Dokumentarni filmovi su ponovo u modi (kao da su ikada i izlazili iz nje)! Šta god da vas zanima, nalazi se u raju, bukvalno. Documentary Heaven omogućava vam da odgledate bezbroj filmova, od onih o ateizmu do onih o “savršenoj vagini”.