Niste raspoloženi? Nikako ne idite na Facebook, evo i zašto!

Sledeći put kada se osećate loše, nemojte odmah da odete na Facebook. Zbog toga se nećete osećati bolje, pokazala je nova studija.

Dva istraživača bihevijorizma su potvrdila da što više provodimo vreme na ovoj društvenoj mreži, to se lošije osećamo, prenosi Hafington post. Facebook čini da se osećate kao da traćite svoj život.

– U poređenju sa pretraživanjem interneta, Facebook prati glas da je beskoristan, i čisto bacanje našeg vremena, što dovodi do lošeg raspoloženja – kažu istraživači.

Pored toga, austrijski naučnici su još otkrili da se ljudi osećaju loše kada duže vreme provode na ovoj društvenoj mreži bez obzira kakva vrsta postova im se prikazuje.

U studiji, istražoivači su pitali korisnike koliko su vremena proveli na ovoj društvenoj mreži, a onda su rangirali njihovo raspoloženje.

U drugoj studiji, od jedne grupe traženo je da provede 20 minuta na Facebook-u, od druge da samo surfuju internetom u istom vremenskom periodu, dok treća grupa nije imala nikakva zaduženja.

Onda su ih pitali kako se osećaju i da li misle da je vredno vreme koje su proveli na internetu.

Obe studije, u kojima je bilo uključeno 300 Engleza i Nemaca, pokazale su isto: svi su se osećali lošije, jer su mislila da su vreme bezveze potrošili.

– Jednostavno je, ako radite nešto što ne smatrate da je važno, osećate se loše – saglasni su istraživači.

Pa ako Facebook čini da se osećamo lošije, zašto ga i dalje koristimo?