NOVA DIMENZIJA UŽIVANJA: YouTube Music dostupan u Srbiji (VIDEO)

Od praćenja koncerata uživo do popularnih videa kao što su "Bohemian Rhapsody", "Thank u, next" ili "Slađana", ljudi širom sveta koriste YouTube kako bi otkrili novu muziku i bili deo muzičke kulture.

printscreen/youtube.com/YouTube Music

Kako je YouTube prvenstveno namenjen gledanju videa, korisnici su do sada bili prinuđeni da paralelno koriste nekoliko muzičkih aplikacija zajedno sa YouTube-om. Ovome će uskoro doći kraj, jer je od danas svim korisnicima u Srbiji dostupan YouTube Music.

YouTube Music je nova muzička streaming usluga stvorena za slušanje, koja omogućava pretraživanje, lakše istraživanje i jedinstvenu personalizaciju celog sveta muzike. Sve je na jednom mestu. Ne samo muzički spotovi već i zvanični albumi, singlovi, remix verzije, live nastupi, obrade, kao i muzika koju je skoro nemoguće naći bilo gde drugo, osim na YouTubeu.

Početna strana je dinamična i daje vam predloge zasnovane na muzici koju ste ranije slušali, mestu na kom se nalazite i aktivnostima koje obavljate, pa će ponuditi personalizovane predloge uz posao ili rekreaciju, piše Svet kompjutera.

Na hiljade plejlista različitih žanrova dostupno je bez obzira na to gde se nalazite. Pametna pretraga omogućava da pronađete pesmu, čak i ako se ne sećate njenog naziva. Pokušajte sa “ona hipsterska pesma sa zviždanjem” ili “rap pesma sa flautom” – ostalo će odraditi softver.

Možete pretraživati pesme i po tekstovima – čak i ako nisu tačni. Na posebnom Hotlist ekranu izlistani su najpopularniji video snimci na svetu. Uz YouTube Music Premium možete bez problema prelaziti sa pesme na video, bez prekida slušanja ili gledanja, jednostavnim pritiskom na taster. Takođe, Premium zaobilazi odsustvo internet veze, pa je moguće preuzimanje muzike bez reklama. Offline Mixtape automatski preuzima voljene pesme, u slučaju da korisnik zaboravi.

Ljubitelji muzike mogu uživati besplatno u novoj verziji usluge YouTube Music koja sadrži reklame, dok je YouTube Music Premium usluga dostupna uz mesečnu članarinu u iznosu od 629 dinara i korisnicima pruža mogućnost slušanja u pozadini, kao i preuzimanja bez reklama.

Svi ljubitelji muzike YouTube Music Premium usluzi mogu da pristupe besplatno jedan mesec, nakon toga naknada iznosi 630 dinara mesečno i 950 dinara mesečno za porodični paket.

Filmovi iz YT Originals produkcije takođe su dostupni bez naknade prvog meseca, nakon toga 750, odnosno 1150 dinara za porodični paket.loading...