NOVI DIZAJN APLIKACIJE: Viber pripremio VELIKE PROMENE, ali i razočarao vlasnike nekih uređaja

Viber, jedna od vodećih svetskih platformi za razmenu poruka, najavljuje lansiranje verzije Viber 10, sa novim dizajnom koji poboljšava korisničko iskustvo i optimizuje performanse koje čine slanje poruka 2x bržim.

Promo

Iz ove kompanije su potvrdili da su “korisnici Vibera u proteklih osam godina ovu društvenu aplikaciju učinili bitnim delom svakodnevnog života razmenjujući milijarde poruka i minuta razgovora”.

– Početkom nove godine uzbuđeni smo zbog puštanja novog Vibera 10. Viber v10.0.0 za Android i iOS je došao sasvim iznenada, neočekivano i doneo potpuno nov dizajn, ali i brže ćaskanje, grupne pozive i još nekoliko novina, koje ćemo obraditi kasnije – saopštili su iz kompanije.

Viber v10.0.0 za Android i iOS je došao sasvim iznenada, neočekivano i doneo potpuno nov dizajn, ali i brže razgovore, grupne pozive i još nekoliko novina.

Prepoznatljiva ljubičasta boja je promenjena i svetlija je, a razlika se primećuje odmah, na prvi pogled.

Dizajn aplikacije je jednostavniji, takoreći pljosnat, bez previše elemenata, prozračan i sa mnogo više belina. Razgovori su jasnije odvojeni, sa krupnijim fontom i lakše čitljivi.

U okviru glavnog menija sad su samo ćaskanja, objedinjeni pozivi sa listom kontakata i podešavanja, a u okviru pisanja poruka sad je još jednostavniji meni sa više ikonica u podnožju interfejsa.

Najvažnije Viber v10.0.0 novosti:

– Potpuno nov dizajn aplikacije
– Ažuriranje dostupno za iOS i Android, ne i za Windows 10 Mobile/Phone
– Pozivi i kontakti su spojeni u jednu kategoriju/ekran
– Četovanje je sad do dva puta brže
– Nova opcija četovanja bez prikazivanja brojeva kontakta
– Čet oblačići su jasnije odvojeni
– Font četovanja je veći i čitljiviji
– Grupni glasovni i video pozivi za do pet učesnika
– Viber je i dalje najsigurnija aplikacija s potpunom “end-to-end“ enkripcijom