OCENITE OBJAVE SVOJIH PRIJATELJA: “Facebook” uvodi NOVU OPCIJU koja će se svideti KRITIČARIMA!

Fejsbuk
Pixabay

"Facebook" je započeo testiranje nove opcije "downvote" koja će se pojavljivati pored opcija "like" i "reply" prilikom komentarisanja postova.

 

Kompanija “Facebook” započela je tesitranje nove opcije “downvote” koja će se pojavljivati pored opcija “like” i “reply” prilikom komentarisanja postova.

“Downvote”, koji podeća na “dislike” korisnici će moći upotrebljavati za davanje negativnih ocena komentarima koji im se ne sviđaju.

Iz popularne društvene mreže potvrdili su svjetskim medijima kako rade testiranja “downvote” opcije, ali portparol Facebook-a kaže da je njihov cilj da to bude metoda uklanjanja negativnih i ružnih komentara na javnim postovima.

Korisniku koji klikne na “downvote” opciju biće sakriven komentar kojem je dao negativnu ocenu. Potom će ih Facebook upitati da li je taj komentar bio uvredljiv, zbunjujući ili nepovezan s temom.

– Ne testiramo ‘dislike’ opciju. Istražujemo način na koji nam korisnici mogu dati povratnu informaciju o komentarima na javnim postovima. Ova opcija trenutno je dostupna malom broju ljudi u Americi – rekao je portparol Facebook-a.

Generalni direktor Facebooka Mark Cukerberg obećao je ove godine ulagati velike napore u preusmeravanje načina na koji njegova kompanija daje prioritete postovima.

Stoga ćete na popularnoj društvenoj mreži sve češće viđati postove svojih prijatelja i porodice umesto objava organizacija, firmi i medija.

Pružajući korisnicima mogućnost da utiču na javno ponašanje na internetu, što je odnedavno uveo i Reddit, Facebook će imati bolji uvid u teme i diskusije koje zanimaju ljude.

Društvena mreža na ovaj način želi podstaknuti značajne interakcije te zaobići javna vrijeđanja, baš kao što trenutno skreće pažnju korisnicima na lažne vijesti.loading...