Član Gradskog veća Dragomir Petronijević najavio je da će od sutra na pablik četu Grada Beograda biti dostupni „Viber” stikeri sa motivima prestonice na srpskom i engleskom jeziku, koji će moći besplatno da se preuzimaju.

 

On je izrazio zadovljstvo što je kompanija „Viber” izabrala našu prestonicu zajedno sa još sedam svetskih gradova, među kojima su Njujork, Tokio i Pariz, podsetivši da je korišćenje Viber-a u Srbiji procentualno sa brojem stanovnika među najvećima u ovom delu Evrope.

– Na našem jeziku stikeri se skidaju sa aplikacije „Public chat Beograd”, a engleski sa „Go to Belgrade”. Stikere su osmislili mladi ljudi koji su veoma kreativni i uklopljeni u mladalački duh grada, na njima će se videti znamenitosti naše prestonice, ali i popularni izrazi, kao i poruke koje popularišu ljubav ili zdrav život. Takođe na oba pablik četa će biti informacije o manifestacijama u srpskoj prestonici koje će pomoći stranim turistima koji dolaze u Beograd da unapred budu pripremljeni, ali i da svojim sunarodnicima prosleđuju stikere – naveo je Petronijević.

On je podsetio da je u odnosu na predhodnu godinu već sada povećan broj turista u Beogradu za 16 odsto, uz tendeciju daljeg rasta jer se očekuje dodatni priliv posebno u periodu novogodišnjih praznika.loading...