Odmah proverite Fejsbuk na mobilnom: Da li primećujete OVO NA SAMOM VRHU aplikacije? (FOTO)

Fejsbuk je nekada bio samo društvena mreža na kojoj su korisnici mogli videti nove objave svojih prijatelja, bilo da se radilo o slikama ili novim statusima, ali se transformisao u čvorište brojnih informacija, od postova prijatelja, sponzorisanih oglasa i vesti i s lolaknih i s globalnih izvora, piše Android Headlines.

 

Opis fotografije

Fejsbuk sada omogućuje ljudima razgovor s prijateljima preko Mesindžera, kao i da obavljaju telefonske pozive, iako je to sada odvojeno u posebnu aplikaciju.

A izgleda da je još jedna novotarija na vidiku jer su neki korisnici javili kako su im se počele pojavljivati vremenske prognoze u Fejsbuk feedu na mobilnim aplikacijama.

Ne vide svi korisnici ta obaveštenja o vremenu, ali oni koji su ih videli kažu kako se pojavljuju na samome vrhu, tačno iznad kartice za status upgrade.

Ažuriranje svakih sat vremena
Prognoza obaveštava o trenutnom vremenu pomoću kratke, pristojne poruke u kojoj preporučuje koja odeća da se obuče i popratne ikonice.

 

Foto: Promo/TheNextWeb/Facebook

Iako je to sve što je i potrebno znati o vremenu kada otvorite Fejsbuk, ako se zaželite dodatnih informacija, poput trenutne temperature ili kasnijeg vremena, možete samo lagano prstom kliknuti po vremenskoj kartici koja će se raširiti i otkriti dodatne detalje.

Proširene kartice na kojima će se temperatura menjati svaki sat tokom dana dosta podsećaju na karte koje ćete pronaći na Google Now ako kliknete na njihovu vremensku karticu.

Kako Fejsbuk želi obogatiti svoju uslugu, ovo i nije tako neobičan dodatak, jer će ljudi još češće otvarati Fejsbuk kako bi od sada proverili i kakvo ih vreme čeka.

Ne zna se tačno kada bi vremenska prognoza trebalo da postane standardni deo Fejsbuk aplikacije, ali se misli kako nećemo morati dugo čekati da nam prvi status ujutro kad otvorimo Fejs bude upravo vremenska prognoza.