OPASNOST VREBA DECU NA TIKTOKU: Dečaku se bore za život posle smrtonosnog izazova

Dvanaestogodišnjem dečaku iz Kolorada navodno je je ostao u komi nakon upotrebe pertle u "izazovu gušenja", kojim ljude tera da se guše dok ne izgube svest.

Pixabay.com

Džošua Hejlesijus, kojeg je njegov brat blizanac pronašao 22. marta, onesvešćenog na podu njegovog kupatila, od tada je proglašen mrtvim – a lekari su porodici rekli da se pripremi za oproštaj, izvestio je Foks 19.

– On je borac. Vidim ga kako se bori. Molim se za njega svakog dana – rekao je otac, Zerihun.

– Potresno ga je videti kako leži na krevetu. Molio sam ih klečeći na podu, da mu daju još malo vremena, a ne da odustanu od njega. Ako samo odustanem od njega, osećam se kao da se samo udaljavam od svog sina – objašnjava otac.

Porodični prijatelj Hjurit Iitajev rekao je za Denver Čenel da “ne može ni da opiše tugu i razaranje. Niko nikada nije mogao da zamisli da će se ovo dogoditi 12-godišnjaku. ”

U ponedeljak uveče nekoliko desetina prijatelja, rođaka i komšija okupilo se u dečjoj bolnici u Koloradu u Aurori da se pomole za čudo.

Džošuini roditelji rekli su da se dečak često služio društvenim mrežama, što mu je pomoglo da nauči i stekne veze sa novim strastima kao što su kuvanje, gitara i gluma. Bio je izložen pozitivnim aspektima društvenih medija i tehnologije, ali je takođe bio izložen njihovim opasnostima, rekli su.

– Ovo je nešto što deci treba pričati i objasniti. Treba im pričati o ovim opasnostima. Ovo je ozbiljna stvar – rekao je njegov otac za Denver Čenel.

– To uopšte nije šala. I možete se ponašati kao da neko drži pištolj. Ovo je veoma opasno – dodao je.

– Izazov gušenja – je u trendu u aplikacijama društvenih medija kao što je TikTok.

– Džošua ima ljubav prema ljudima koju ne biste očekivali od deteta. Pošto je bio vrlo mlad, uvek je izražavao saosećanje sa drugima – rekao je predstavnik porodice za CBS4.

– Molio bi se za bolesne ljude, zauzimao se za druge koji su bili maltretirani u školi i vežbao oživljavanje u slučaju da ikada zatreba da spasi nečiji život – dodao je predstavnik.