OPCIJA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Sad možete da vidite SVE što Gugl zna o vama!

Gugl
Foter / theglobalpanorama / photo on flickr

Gugl je nedavno otkrio da je stiglo vreme za redizajn kontrola sigurnosti i privatnosti vezanih uz njihove servise. "Google Dashboard" je stvoren 2009. godine, a novim redizajnom stvari će postati mnogo preglednije i lakše za korišćenje.

 

“Google Dashboard” sadrži aktivnost korisnika i alate vezane za pojedinačne Guglove servise. Preko njih korisnik može videti praktično sve što Gugl zna o njemu, ali i da sazna koliko mejlova ili fotografija je smešteno u “cloudu”. Funkcionalnost novog Dashboarda će ostati ista, ali vizualno će stvari biti mnogo drugačije. 

Korisnici će se lakše snalaziti u novom grafičkom okružju gde su određeni elementi grupisani radi lakoće korišćenja. U svakom slučaju, reč je o boljem izdanju od postojećeg, gde korisnik treba da prolazi stranice i stranice da bi podesio privatnost i sigurnost svog Gugl naloga. 

Nadogradnja bi trebalo da počne da se širi za nedelju dana globalno, a Gugl je otkrio i neke zanimljive brojeve vezane uz Dashboard. Tako je do sada više od 150 miliona korisnika iskoristilo “My Activity” da bi pronašlo stare linkove i klipove, a ‘desetine miliona’ korisnika iskoristilo je alat “Privacy Checkup” da bi promenili podešavnaja privatnosti.