Osigurajte se: Ovako ćete znati da neko traži baš vas na internetu

Bilo da se bojite bivše ljubavi ili biste da proverite neku firmu na sajtu APR-a bez posledica, ove alatke su idealne za vas!

Zanima vas da li se neko raspituje za vaše zdravlje putem interneta? Možda budući poslodavac ili bivša ljubav, a možda i neželjeni gost? Možda biiste da pogledate nešto na sajtu APR-a, ali se plašite posledica?

Ovako ćete u svakom trenutku znati da li neko traži baš vas na internetu:

Koristite Google Alerts
Ovaj alat će vam pomoći da pod kontrolom držite najveći pretraživač na svetu, i uz pomoć njega ćete u svakom trenutku znati da vas neko spominje na internetu. 
Ulogujte se u Google i otvorite www.google.com/alerts. Unesite svoje ime u kućicu za upozorenja pri vrhu stranice i kliknite Create Alert. Zatim idite na Show Options i odaberite koliko često želite notifikacije.
Ko vas to spominje?
Sličan sistem, fokusiran na društvene mreže, nudi Mention.com. Možete ga koristiti i na uređajima s Androidom, iOS-om, Windowsima 8 i Chromeom.
Možete ga isprobati besplatno na dve nedelje. Kad se ulogojte, kreirajte upozorenja. Na raspolaganju su vam do tri kriterijuma, kao i odabir jezika. Odaberite Next Step, pa izvore koje želite da koristite, poput blogova, foruma, Facebooka, Twittera… Filtrirajte izvore koje ne želite da pratite.
Nakon što završite, kliknite Create My Alert, pa Save. Možete i da povežete svoje korisničke račune na Facebooku i Twitteru s Mentionom kako bi notifikacije brže stizale.