OTKLJUČAVANJE TELEFONA TOKOM PANDEMIJE: Iphone prepoznaje lice čak i kada vlasnik nosi masku

Otkako je Apple izbacio gumb za otisak prsta na novijim modelima iPhone otključavanje uređaja pomoću prepoznavanja lica postalo je novi standard. Ipak, u vreme pandemije i obaveznih zaštitnih maski to je otežano. 

Pixabay.com

Ako na iPhone imate beta iOS 14.5 nedostaje vam samo jedan detalj – Apple Watch s beta watchOS-om 7.4. Navedene verzije softvera možete imati samo ako ste deo Apple Developer Programa, inače morate pričekati da te nadogradnje postanu dostupne javnosti, a zasad ne znamo kad će se to dogoditi. Sudeći po dosadašnjim ciklusima beta i javnih nadogradnji softvera, pred nama je nekoliko meseci čekanja.

Ako pak zadovoljavate sve uslove, sledite korake:

1. Ažurirajte iOS na svom iPhone. Settings > General > Software Update i odaberite iOS 14.5. Za Apple Watch imate dve opcije – možete skinuti nadogradnju sa Watch aplikacija na iPhone ili direktno na Apple Watchu.

2. Na iPhoneu odaberite Settings > Face ID & Passcode > Unlock with Apple Watch i uključite tu opciju. Takođe, opcija otključavanja mobilnog šifrom mora biti uključena kako bi ovo funkcionisalo.

3. Otključajte iPhone. Dok god nosite Apple Watch na ruci iPhone će ga prepoznati i otključati se. Sat će zavibrirati i obavestiti vas da je mobilni otključan.

Onima kojima je sve ovo prekomplikovano i radije bi pričekali da Apple ponudi jednostavnije rešenje preostaje da jednostavno ugase opciju otključavanja prepoznavanjem lica i unose šifru svaki put ili maknu sve prepreke kod otključavanja i jednostavno povuku prstom preko ekrana.