Otkriveno KO sve može da PROČITA vaše poruke na GMailu: ODGOVOR VAM SE NEĆE SVIDETI!

Mnoge kompanije skeniraju poruke e-pošte svojih korisnika kako bi unapredile proizvode, ali ponekad i njihovi zaposleni moraju da pročitaju poruku, a Google nema ništa protiv toga. Isto je i sa ostalim pružaocima usluga e-pošte u čijim uslovima korišćenja nigde nije zabranjeno čitanje tuđe pošte.

Haker
Pixabay

Zaposleni koji rade za stotine kompanija koje se bave razvojem softvera čitaju privatne poruke korisnika Gmaila, piše Biznis Insajder.

Pre godinu dana Google je obećao da će prekinuti skeniranje pristigle pošte svojih korisnika, ali kompanija nije učinila mnogo kako bi zaštitila sandučiće od programera softvera trećih strana.

Korisnici Gmaila koji su se prijavili za ‘usluge temeljene na e-pošti’ kao što su ‘upoređivanje cena za kupovinu’ i ‘automatizovane usluge za planiranje puta’ najčešće su u opasnosti da njihove poruke budu pročitane, prvi je objavio Vol strit žurnal.

Stotine programera elektronski ‘skeniraju’ pristigle pošte ljudi koji su se prijavili za neke od tih programa, a u nekim slučajevima zaposleni ih zaista čitaju.

Google je odbio da komentariše.