Ovaj čovek ima više pratilaca na Tviteru od Baraka Obame

Novi premijer Indije Narendra Modi uskoro bi po broju pratilaca mogao preuzeti vođstvo na društvenoj mreži Tviter od američkog predsednika Baraka Obame, odnosno Bele kuće.

Prema jednoj analizi naloga na Tviteru, koja pokazuje koliko pojedine vlade polažu na digitalnu diplomatiju kao sredstvo uticaja država, broj pratilaca Modijevih poruka na Tviteru uskoro bi mogao premašiti broj Obaminih pratilaca.

Modi je trenutno peti najpraćeniji svetski lider, čije poruke prati 4,95 miliona tviteraša, a on bi, prema predviđanju navedene analize, uskoro mogao preuzeti vođstvo od američkog predsednika, čiji nalog prati 4,97 miliona tviteraša.

On bi, međutim, morao da ima još mnogo pratilaca ako bi hteo da prestigne Obamin nalog namenjen njegovoj kampanji, koji ima 43,7 miliona pratilaca.

Po broju pratilaca na Tviteru slede Papa Franja s 14 miliona pratilaca naloga na kom se poruke emituju na devet jezika i predsednik Indonezije Susilo Bambang Judhojono s pet miliona pratilaca.

Analiza „Twiplomacy”, koju je sprovela firma za odnose s javnošću Burson-Marsteller, pokazuje da su francuski i švedski šefovi diplomatije, Loren Fabijus i Karl Bilt, najbolje povezane diplomate.loading...