OVAJ KAFIĆ NE PRIMA NI KEŠ NI KARTICU: Konobarica naplaćuje piće na jedan BIZARAN način

CoffeeFest
Promo

U današnje vreme, koje slobodno možemo da nazovemo digitalnim, kafane i dalje rade. Kafa se pije, a jedan kafić u Pragu odlučio je da uvede sasvim drugačiji način plaćanja.

Kada idete u Paralelni Polis u deo grada Holešovice, ne morate da nosite novčanik jer tamo naručeno piće možete da platite Bitkoinima.

Zapravo, novčanik vam i ne treba, jer je jedino sredstvo kojim možete da platite isključivo spomenuta kripto-valuta.

Објава коју дели Oldrich Horak (@horakol) дана

Kafić je osnovao anarhističko-etički kolektiv hakera (tako se sami nazivaju) Ztohoven, pa možda ne čudi što prihvataju spomenutu kripto-valutu jer su mnogi uvereni da je budućnost upravo u njoj.

Објава коју дели Misa Rygrova (@rygmis) дана

Konobarica Alžbeta Svodobova ugradila je u šaku implantat povezan s Bitkoinom, pa nigde ne ide bez svog virtualnog novčanika.

Ona objašnjava da je cilj približiti Bitkoin običnim ljudima, i da kafić nije za hakere, već prvenstveno za edukaciju ljudi o raznim oblicima plaćanja koji će sutra možda zameniti postojeće.

Објава коју дели KafeBlok (@kafeblok.cz) дана

Vi ne morate da imate nikakav čip, a ako ne znate gde da kupite Bitkoine, to možete da učinite na samom ulazu u kafić, gde se nalazi Bitkoin konverter.

Nakon toga vam preostaje samo da sednete, naručite omiljeno piće i platite ga ovom virtualnom valutom, čija je vrednost u međuvremenu došla do priličnih visina.loading...