Ovaj trik je doneo ljudima NAJVIŠE LAJKOVA NA INSTAGRAMU

Instagram
Printscreen/Youtube

Novo istraživenje start-up kompanije koja se bavi grafičkim dizajnom, bilo je usmereno na otkrivanje najpopularnijih Instagram filtera, koji će doneti najviše lajkova na slikama.

 

Kompanija je pregledala slike koje su sa sledećih nekoliko haštagova: nature, fashion, food i selfie.

Tako je otkriveno da je “Clarendon” najčešće korišćen filter na fotografijama. Međutim, ne zna se da li je to zato što fotografijama daje neodoljiv ton ili samo zato što je drugi po redu, odmah posle filtera “Normal”. Nakon njega najviše se koristi Juno, Valencia i Gingham.

Međutim, ovi filteri ne donose najviše lajkova na slike, ako ste to pomislili na prvu, već najviše ljudi koriste te filtere na fotografije uz koje napišu haštag “No Filter”, odnosno na kojima žele da prikažu svoju prirodnu lepotu.

Popularnost filtera se menja kako se menja ono što slikaš. Pa tako, ako je u pitanju slikanje prirode, najpopularniji su “Valencia”, “Normal” i “Brooklyn”. Za modne slike najviše se koriste “Kelvin”, a potom “Valencia” i “Nashville”.

Za ljubitelje hrane koji svoje porcije dele sa virtuelnim prijateljima, najčešći su filteri “Skyline”, “Normal” i “Helena”.