OVAKVE objave na Fejsbuku UŽASNO IRITIRAJU ljude: Sigurno bar jednu imate na svom profilu!

Fejsbuk
Pixabay.com

Iako ih nećete pronaći u zvaničnom pravilniku Fejsbuka, neki nepisani principi ponašanja na društvenim medijima ipak važe. To znači da svoje prijatelje ne bi trebalo da “bombardujete” fotografijama dece, selfijima i dugim negativnim komentarima o onom što se dešava u vašem životu ili zemlji.

 

Naime, istraživanje koje je obuhvatilo više od 10.000 korisnika Fejsbuka pokazalo je da i muškarci i žene koji koriste tu društvenu mrežu najviše “nerviraju” političko popovanje, fotografije beba, postovi o ličnim problemima, selfiji i fotografije hrane.

Zbog NAJNOVIJE ZABRANE Fejsbuk i Instagram korisnici optužuju za licemerje

Od kategorija, daleko je najiritantnije stalno obaveštavanje prijatelja o intimnim problemima – od razmirica u vezi, do vajkanja zbog posla – i najgorim ih smatra 62 odsto muškaraca i 67 odsto žena.

Politička popovanja i izlivi besa prema vlasti takođe se visoko kotiraju na listi najiritantnijih objava na Fejsbuku.

Deluje da “nepristojno” ponašanje prijatelja ljude sve više odbija od ove društvene mreže, pa je od ispitanih, čak 73 odsto žena reklo da bi moglo da 30 do 60 dana provede bez pretraživanja Fejsbuka dok 62 odsto procenta muškaraca može i duže – 60 do 90 dana.

Koristili ste ‘BUDI KAO’ meme? Time ste značajno NARUŠILI SVOJU PRIVATNOST

Ipak, ispitanici oba pola priznali su da rado pretražuju fotografije bivših partnera i to nekoliko puta mesečno.