Pametni telefoni će uskoro NESTATI, a evo šta će ih zameniti

Fejsbuk
Foter / Johan Larsson / photo on flickr

Pametni telefoni, koji su danas deo svakodnevice za veoma kratko vreme biće zamenjeni novim oblikom uređaja za komunikaciju, pokazuje istraživanje javnog mnjenja, prenose mediji.

 

Potrošači očekuju da će pametni telefoni uskoro, precizinije za pet godina, nestati, pokazuje istraživanje koje je sproveo “Erikson”, prenose mediji.

 
Era pametnih telefona mopgla bi biti okončana za pet godina, a pretpostavka je da će potom dominirati sasvim drugi elektronski uređaji.

“Erikson” polazi od toga da će pametne telefone zameniti uređaji koji će ljudi nositi na sebi i koji će raspolagati “veštačkom inteligencijom”.

Polazi se od toga da će to biti uređaji koji će delimično pomoći da zamene nastavnike, lekare, finansijske savetnike i slično, a neće, kao sada pamentni telefoni, koristiti samo za pretragu po internetu.

Pametni telefon u ruci nije baš praktičan, primera radi prilikom vožnje, ali i mnogim drugim situacijama. Zbog toga svaki drugi potrošač smatra da će pametni telefoni za pet godina pripadati prošlosti – rezimirala je Rebeka Cedering Angstrem rezultate istraživanja koje je sprovela kompanija “Erikson”.

Pet godina je kratak period, ali kako ističe, stavri se danas brže menjaju i brže se nego ranije realizuju od ideje do masovne produkcije.

“Erikson” ne zna kako će tehnologija izgledati posle pametnih telefona, ali pretpostavlja da će se raditi trodimenzionalnoj primeni.

“Potrošači bi, na primer, mogli nove cipele virtuelno da probaju, videti kako im stoje”, navela je Cedering-Angstrem.

Ona je priznala da mnogi ti trendovi sada deluju futuristički, ali je velika želja potrošača za novim interaktivnim paradigmama.

Erikson očekuje da će se u skorije vreme pojaviti nove kategorije proizvoda i da će čitava industrija biti transformisana kako bi se prilagodile tom razvoju.