Pet koraka koji će vaš Ajfon učiniti DVOSTRUKO BOLJIM

Ajfon
Printscreen/Youtube

Jedna od stvari koje čine iOS tako posebnim su SpringBoard animacije. Te animacije omogućuju orjentisanje korisniku po iOS-u koristeći 3D prostor.

 

Ali nisu baš svi oduševljeni iOS-ovim animacijama, neki iz čisto estetskih, a drugi iz zdravstvenih razloga. Zbog toga je Ejpl osigurao način smanjivanja animacija pomoću Reduce Motion opcije koja se nalazi Accessibility postavkama.

Ali nekima samo smanjivanje animacija nije dovoljno, već ih žele potpuno isključiti.

Do sada, većina načina isključivanja animacija oslanjala se na jailbreaking. Ali novi bug u iOS-u, kojeg je pronašao jedan redditor omogućava potpuno uklanjanje SpringBoardanimacija.

Pogledajte kako:
1. korak: Otvorite Settings → General → Accessibility → Assistive Touch i uključite Assistive Touch
2. korak: Idite na Home ekran i odvucite Assistive Touch ikonu u donji desni ugao ekrana
3. korak: Uključite Spotlight pretragu tako što ćete povući prstom dole po ekranu. Kada se Assistive Touch ikona pojavi iznad tastature, lagano udarite prstom po ekranu kako biste isključili Spotlight. Ako to napravite tako da se Spotlight isključi čim se ikona pojavi iznad tastature, primtićete kako se sučelje Spotlighta ubrzalo, što znači da se bug aktivirao
4. korak: Probajte pokrenuti bilo koju aplikaciju kako bi proverili jesu li animacije nestale. Ako nisu, ponovite 3. korak dok ne uspe. Neki kažu kako treba pokušavati i do dvadesetak puta.
5. korak: Isključite Assistive Touch kojega ste uključili u 1. koraku

Animacije će biti isključene sve dok ne rebootate svoj Ajfon. Na videu ispod korišćen je Ajfon 6s sa iOS 9.3b6. Testirano je i na Ajfon Plusu s iOS 9.0.2, Ajfonu 5s sa iOS 9.2 i iPadu Pro sa iOS 9.3b6.

Ne propustite da pogledate i video kako bi detaljno videli korak po korak tutorijal kako isključiti SpringBoard animacije bez jailbreaka.