Peta generacija Galaxy S uređaja redefiniše način na koji tehnologija unapređuje život

Kompanija Samsung Electronics Ltd. danas je predstavila petu generaciju Galaxy S serije, uređaj Galaxy S5 dizajniran kako bi se fokusirao na ono što je korisnicima zaista važno. Novi Galaxy S5 nudi korisnicima prefinjeno iskustvo inoviranjem osnovnih funkcija za svakodnevnu upotrebu.

– Sa uređajem Galaxy S5, Samsung se vraća na najosnovnije, a to je da ponudi korisnicima ono što im je najvažnije – izjavio je J. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

– Korisnici traže mobilne alate koji im daju podršku u tome da poboljšaju svoj svakodnevni život. Galaxy S5 predstavlja ikonični dizajn sa osnovnim i korisnim funkcijama i fokusom na to da ponudi vrhunski smart telefonna današnjem tržištu kroz inovaciju koja je inspirisana ljudima.

Galaxy S5 predstavlja kombinaciju napredne kamere, brzog povezivanja, posebnih alatki za fitnes i funkcija za bolju zaštitu uređaja kako bi korisnici bili sa stilom povezani i u formi.

Ovekovečite važne trenutke

Ovekovečiti i sačuvati značajne uspomene jedna su od najvažnijih funkcija smart telefona današnjice. Novi Galaxy S5 nudi superiorne funkcije kamere, sa 16 megapiksela, poboljšanim menijem i korisničkim interfejsom što korisnicima dopušta da bez imalo napora prave, uređuju i razmenjuju fotografije.

Galaxy S5 nudi najbrži autofokus na svetu sa brzinom do 0.3 sekunde i napredni HDR (visoki dinamički opseg), što dopušta reprodukciju prirodnog svetla i boje sa upečatljivim intenzitetom i to u svim okolnostima. Takođe, nova funkcija selektivnog fokusa dopušta korisnicima da se fokusiraju na poseban deo objekta koji slikaju, a da istovremeno zamagle pozadinu. Sa tom mogućnošću korisnicima više nije potreban poseban objektiv kako bi stvorili efekat plitke dubina polja.

Uključite se u najbrže konekcije

Galaxy S5 nudi najnaprednije LTE iskustvo i Wi-Fi performanse koje danas postoje i pobrinuće se za munjevite brzine podataka, prikazivanja multimedijalnih sadržaja i produktivnosti. Galaxy S5 podržava petu generaciju Wi-Fi 802.11ac i 2X2 MIMO, kao što podržava veliki broj LTE frekvencija sa LTE standardom 4. generacije. Za korisnike koji traže još brže konekcije Galaxy S5 sada ima i opciju Download Booster, inovativnu Wi-Fi tehnologiju koja povećava brzine podataka istovremenim spajanjem Wi-Fi i LTE konekcije. Bez obzira na to gde se korisnik nalazi, Galaxy S5 će se pobrinuti za to da ima najbržu moguću konekciju.

Budite aktivniji i u boljoj formi

Sa unapređenom opcijom S Health 3.0, novi Galaxy S5 nudi više alatki koje ljudima pomažu da ostanu zdravi i u boljoj formi. Nudi sveobuhvatan personalni fitnes-monitoring koji pomaže korisnicima da nadgledaju i kontrolišu svoje ponašanje, zajedno sa dodatnim alatkama kao što su pedometar, evidenciju o dijeti i vežbanju, kao i novi ugrađeni monitor srčanog ritma. Korisnici uređaja Galaxy S5 mogu dalje da prilagode svoje iskustvo sa obogaćenim ekosistemom dodatnih aplikacija i sposobnošću da upare ovaj uređaj sa novom generacijom uređaja linije Gear za treniranje u realnom vremenu.

Iskažite moderan i glamurozan izgled

Galaxy S5 spaja ikonični Samsungov dizajn sa modernim trendovima kako bi se dopao različitim ukusima i interesovanjima korisnika. Galaxy S5 poseduje perforiranu mustru na poleđini koja daje moderan i glamurozan izgled. Novi oblik sa elegantnim konturama biće dostupan u čitavoj paleti živopisnih boja, uključujući ugalj crnu, svetlucavu belu, električnu plavu i bakarno zlatnu.

Osnovna zaštita uređaja

Galaxy S5 je IP67 otporan na prašinu i vodu. Korisnicima nudi i skener prsta, sa funkcijom bezbednog biometrijskog zaključavanja ekrana, kao i besprekorno i sigurno iskustvo mobilnog plaćanja. Način rada Ultra za uštedu energije pretvara displej u crno-beli i isključuje sve nepotrebne funkcije kako bi se potrošnja baterije svela na minimum.

Ovaj uređaj će se naći u prodaji širom sveta u Samsungovim maloprodajnim lancima, e-prodajom i preko operatera od aprila.

Mreža
LTE Cat.4 (150/50Mbps)
Displej
5.1″ FHD Super AMOLED (1920 x 1080)
AP
2.5GHz Četvorojezični procesor
OS
Android 4.4.2 (Kitkat)
Kamera
16MP (zadnja), 2.0MP (prednja)
Video
[email protected], HDR, video stabilizacija
Video kodek : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8
Video Format: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
Audio
Audio kodek : MP3, AMR-NB/WB, AAC/ AAC+/ eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC
Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Funkcije kamere
HDR (Rich tone), Selective Focus, Virtual Tour Shot, Shot&More
Dodatne funkcije
IP67 Otporan na vodu i prašinu
Ultra štednja energije
Download Booster
S Health 3.0
Brzo povezivanje
Privatni režim
Režim za decu
Google Mobilni Servisi
Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Povezivanje
WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2×2)
Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+
USB: USB 3.0
NFC
IR Remote
Sensor
Akcelerometar, žiroskop, merač blizine, kompas, barometar, Hall, RGB ambijentalnog osvetljenja, gestovi (IR), skener prsta, monitor srčanog ritma
Memorija
RAM: 2GB
Interna memorija: 16/32GB
microSD slot upto 64GB
Dimenzije
142.0 x 72.5 x 8.1mm, 145g
Baterija
2800mAh
Standby time: 390 hrs / trajanje razgovora: 21 satloading...