PLAKAO OD SREĆE: Magične naočare mu omogućile da VIDI SUPRUGU POSLE 15 godina! (VIDEO)

naočare
print screen/facebook.com/Love At Second Sight

Endru Ejri se venčao sa svojom suprugom pre 15 godina, a nedavno je imao svoje drugo venčanje sa njom. Za razliku od prvog puta, sada je uz pomoć tehnologije mogao da vidi lice svoje supruge.

 

Ejri pati od Stargart očne bolesti zbog koje je njegov vid ozbiljno narušen poslednjih 20 godina. Njegovo stanje se zove “legalno slepilo”. On naime vidi, ali mu je vid toliko zamućen da ne može raspoznati lica niti uočiti detalje.

Zbog toga je njegov život, sa suprugom Keli i i njihove tri ćerke, ponekad zaista težak.

Endru kaže da mu je jedna od najvećih poteškoća to da “ne može videti izraze lica svoje supruge” .

Međutim, novi uređaj je to promenio.

eSight 3 pametne naočare pomoću kamere i senzora prikazuju Endrua pred očima ono što se događa oko njega. Kada ih je prvi put isprobao, Endru je od sreće zaplakao samo zato jer je mogao videti obrve svoje supruge, obrve koje svi ostali uzimaju zdravo za gotovo.

Nedavno su tako on i njegova supruga mogli rekonstruisati i svoje venčanje kako bi Endru konačno video svoju nevestu. Otišli su u istu crkvu kao i pre 15 godina, imali istu tortu i iste zvanice.

Snimak sa ‘novog’ venčanja pokazuje koliko je povratak vida bio emocionalan za Endrua i njegovu porodicu.

– Ne mogu videti lica svojih voljenih do toga da nisam sposoban da vozim ili radim. Čak ne mogu ni čitati bez nekoliko uređaja za uvećavanje. Moj vid mi je otežao put na načine koje nisam mogao ni zamisliti kada mi je dijagnostifikovana Stargardtova bolest – rekao je Endru.

Naočare, koje izgledaju kao VR naočare, imaju HD kameru i dva senzora sa prednje strane. Sa unutarašnje strane nalaze se dva objektiva i procesor. Kada ih je Endru nosio na svom drugom venčanju, slike sa kamere i senzora prikazivale su se tačno pred njegovim očima, a video pokazuje tačno kako je Endru video svoje venčanje.

Naočare su uspele da vrate Endruu ono što se zove “detalji dana”. 

Njegova porodica je osnovala kampanju za prikupljanje sredstava kako bi svi koji imaju problema sa vidom mogli da obezbede jedan par.