PLJUŠTAĆE LAJKOVI I KOMENTARI: Ovo je NAJBOLJE vreme da objavite vaš status ili fotku

Skajp Društvene mreže IT
Pixabay.com

Mnogi koji koriste društvene mreže žele da na njima imaju što više lajkova, ali broj lajkova često ne zavisi samo od sadržaja koji se ne mreže postavlja.

 

Veoma je bitno i vreme objavljivanja, bilo da se radi o fotografiji, statusu, tvitu ili nečemu drugom. Evo koje je idealno vreme za objavljivanje sadržaja.

Fejsbuk
Iako se postovi uglavnom objavljuju tokom radne nedelje, najbolje prolaze oni koji se objave preko vikenda. Najveći broj lajkova dobiće oni koji su objavljeni u nedelju od 9 do 13 časova.

Aktivnost korisnika na Fejsbuku svakodnevno raste posle devet sati ujutru, a oni objavljeni između ponoći i jedan sat ujutru najviše puta će se pojaviti u pregledu novosti.

Dakle, ukoliko su vam lajkovi važni, najbolje je da postujete u večernjim satima i tokom vikenda.

Tviter
Isto kao i na Fejsbuku, većina korisnika na ovoj mreži boravi u nedelju. Tokom radnog dana novi tvit će izazvati najviše pažnje ako je postavljen između 10 i 11 sati ujutru.

Najviše “ritvitova” imaće tvitovi objavljeni u nedelju.

Instagram
Instagram se razlikuje od prethodne dve mreže – najviše korisnika na njemu boravi ponedeljkom. Na Instagramu je bilo koje vreme za postavljanje fotografija dobro, to jest nema određenog vremena u kojem će biti primećenije.

Najbolje vreme za objavu snimka jeste od 21 sat do 8 sati ujutru.loading...