PO MERI STANA U KOME ŽIVITE: Pojačajte Wi-Fi signal uz pomoć jednog SJAJNOG TRIKA!

ruter
pixabay

Rezultati studije koje je sproveo specijalizovani sajt TechCrunch pokazuju da aluminijumska folija može poboljšati Wi-Fi signal, ali i povećati bezbednost Wi-Fi mreže.

 

Usmeravanje signala je za obične korisnike skup hobi, jer zahteva ulaganje u dodatnu opremu, a njegovo hardversko podešavanje i softversko prilagođavanje prosečni korisnici ne umeju sami da urade. U tom slučaju pomoći će vam pravilno oblikovan komad plastike ili nekog drugog materijala obložen aluminijumskom folijom ili već toliko puta pominjana antena od limenke gaziranog napitka.

SIGURNOST JE NAJVAŽNIJA: Sedam zlatnih pravila za POVEZIVANJE NA OTVORENI Wi-Fi

Prvo izmerite jačinu svog kućnog Wi-Fi signala, a onda ga nakon postavke opreme izmerite opet – videćete razliku!

U studiji je korišćen oblik izrađen u odnosu na plan stana i potrebe signala odštampan na 3D štampaču radi lakšeg postavljanja na Wi-Fi ruter, ali u praksi će biti dovoljan i tanak materijal koji se lako oblikuje – parče tanjeg lima ili debljeg kartona – i aluminijumska folija.

PRONAŠLI STE OTVORENI WI-FI SIGNAL? Ne radujte se previše jer ste potencijalna ŽRTVA HAKERA!

Obložite komad materijala aluminijumskom folijom i usmerite u pravce u stanu ili kod kuće, u kojima želite da pojačate signal. Izbegavajte rasipanje signala ka zidovima, posebno udaljite signal od zidova do hodnika, komšije i ka spavaćoj sobi, recimo, ali i ka prozorima.

PRIMEĆUJETE DA VAM JE INTERNET SLABIJI: OVAJ PROGRAM pouzdano utvrđuje da li vam KRADU SIGNAL!

Još par trikova kako pojačati Wi-Fi signal
 

Usmeravanjem signala se omogućava jači Wi-Fi signal u delovima stana ili kuće gde je on najpotrebniji, povećava se bezbednost veze i njen kvalitet, a samim tim, teorijski, koristite i maksimalno dostupnu brzinu interneta. Termalne mape testiranog prostora jasno pokazuju da je usmeren signal pomoću opisane opreme poboljšao kvalitet Wi-Fi veze tačno u željenim prostorijama.