POKUŠAVATE DA SE “SKINETE” SA FEJSA? Ovo su razlozi zbog kojih to MORATE DA URADITE ODMAH!

Da li se nešto zaista dogodilo ako nismo za to obavestili Fejsbuk?

 

Došlo je takvo vreme da na ljude koji nemaju profile na ovoj društvenoj mreži gledamo kao da su leprozni. Kako da pratimo njihova dostignuća, dešavanja u ljubavnim vezama i svaki stotinak grama koji uspeju da smršaju?

Ukoliko su vam, ipak, takve vesti pomalo dosadile i pokušavate da se naterate da deaktivirate profil, iznećemo vam neke činjenice koje će vas naterati da odmah kliknete na pravo dugme.

Korisnici Fejsbuka nesvesno su postali zavisni. I dok je lako primetiti da neko pati od zavisnosti od nekih supstanci, teško je oceniti koliko ste naviknuti na korišćenje društvenih mreža. U proseku, žene dnevno provedu 81 minut na Fejsbuku, a muškarci 64. Stručnjaci često porede Fejsbuk sa kreditnim karticama koje zadužujemo preko svake mere – tako na Internetu trošimo mnogo više slobodnog vremena nego što ga zapravo ime.

Fejsbuk utiče na to da vam se samopouzdanje umanji. Ako niste dovoljno sami sebe kaznili jer ste se ugojili tokom praznika, Fejsbuk će učiniti da se osećate mnogo gore. Studija je pokazala da naročito ženski korisnici ove društvene mreže imaju mnogo gore mišljenje o svom telu jer gledaju fotografije svojih prijatelja na Fejsu. Više od polovine ispitanih reklo je da gaji negativna osećanja prema svom izgledu zbog Fejsbuka i slika prijatelja, a ne zbog fotografija modela u časopisima.

 

Izgled vašeg Fejsbuk profila može da vas košta posla. Tačnije, možete da ne dobijete posao ukoliko se vašem potencijalnom poslodavcu ne dopadne kako sami sebe predstavljate na ovoj društvenoj mreži. Deaktivacija profila dovešće do toga da ne morate da brinete o svojoj reputaciji, a uz to imaćete više vremena i više samopouzdanja da pronađete posao.

Teže je proći kroz raskid. Ako ste nedavno okončali ljubavnu vezu učinite svima uslugu i deaktivirajte Fejs. Niko ne želi da čita vaše patetične statuse i da sluša jezivo tugaljive pesme. Uz to, lakše ćete preboleti bivšeg partnera ako ga ne progonite po društvenim mrežama.

Fejsbuk podstiče ljubomoru. U trenucima kada niste zadovoljni svojom životom nimalo vam nije potrebno da prolazite kroz vesele postove svojih prijatelja. Uz to, društvene mreže podstiču i ogovaranje, pa čak i Internet zlostavljanje, zbog kojih se možete osećati još gore.