POTVRĐENO: Ovako će vaše fotografije imati više lajkova!

Mobilni Telefon
Pixabay.com

Naučnici su do toga šta povećava broj lajkova i komentara došli tako što su intervjuisali regularne korisnike Instagrama i Flickra o tome kako oni edituju fotografije.

 

Ukoliko vas previše filtera i opcija za obradu fotografija na Instagramu zbunjuje i ne znate za koji da se odlučite, znajte da niste jedini.

Ukupno 27 filtera znači bezgraničnu mogućnost prilagođavanja fotografije, a istraživači iz Yahoo Labs-a i Georgia Tech-a otkrili su koje opcije i filteri će doneti veći broj lajkova, pregleda i komentara.

Prema ovom istraživanju, slike koje u sebi imaju neki od filtera imaju 21 odsto više šanse da će biti primećene, i 45 odsto šanse da će ih neko komentarisati.

Takođe, veći kontrasti, ekspozicija i toplina na fotografiji znače više komentara, pregleda i lajkova.

Primera radi, jača zasićenost boja na fotografiji će negativno uticati na broj pregleda, ali pozitivno na broj komentara, dok će “starosni efekat” pozitivno uticati na broj pregleda, a negativno na broj komentara.

Naučnici su do ovih zaključaka došli tako što su intervjuisali 15 regularnih korisnika Instagrama i Flickra o njihovim navikama editovanja fotografija.loading...