Povoljni a odlični: Pet najjeftinijih telefona ikada napravljenih

Tokom poslednjih nekoliko godina, proizvođači mobilnih telefona su nam predstavljali i prilično jeftine uređaje. Evo pet najjeftinijih i najpopularnijih među njima.

Početkom 2013. godine, Nokia je predstavila najpristupačniji telefon koji je ikada napravila – Nokia 105. Uređaj ima displej u boji, FM radio, vodootpornu tastaturu i gomilu igrica. Telefon se prodavao u velikim količinama na tržištima u razvoju, a to i ne čudi s obzirom na cenu od nešto preko 20 dolara.

Nešto jeftiniji telefon predstavio je Vodafone. Vodafone 150 je predstavljen 2010. a donosio je vreme razgovora od pet sati, LED svetlo, monohromni ekran, a sve po ceni nižoj od 15 dolara.

Gonkai telefon je moguće kupiti samo u Kini, a u pitanju je jedan od ružnijih telefona kada je dizajn u pitanju. Ipak, cena od svega 12 dolara nadomešćuje ovo. Za ovo nudi GSM radio, pasivni OLED ekran, Bluetooth konekciju, a ubacivanje microSD kartice pretvara ga u MP3 plejer.

Još jeftiniji model je Alcatel OneTouch 1010, koji se prodavao po ceni od osam dolara. Za ovo se dobija displej u boji, baterijska lampa, baterija koja nudi do četiri sata razgovora i druge korisne funkcije.

Na kraju ove liste je i najjeftiniji model Hop-On Hop1800. Ovaj telefon dolazi bez ekrana i prodavao se po ceni od 10 dolara, ali je pet dolara vraćano ukoliko se telefon donese na reciklažu. Hop1800 je mogao da se koristi samo za telefonske pozive.