PRAVARANTI VREBAJU NA INTERNETU: Ako vam stigne lažna ponuda Pošte Srbije odmah je prijavite

Sponzorisana objava širi se društvenim mrežama.

drustvene mreze
pixabay.com

Ovih dana se na Facebook društvenoj mreži širi jedna sponzorisana objava u kojoj se neko lažno predstavlja kao “Pošta Srbije”, zloupotrebljavajući i njihov logo, te nude korisnicima na Facebook-u iPhone 11 Pro za svega 25 dinara:

– Samo danas! Pošta Srbije daje 99 iPhone 11 PRO po ovoj ceni! – stoji u objavi stranice Pošta Srbije – sajt koja je očigledno lažna stranica.

Oni su upotrebili logo ovog preduzeća i na veoma uverljiv način pokušavaju da namame korisnike društvenih mreža da predaju lične informacije, kao što su ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona i broj kreditne kartice! Ukoliko kojim slučajem korisnik klikne na tu “promociju”, ona će vas odvesti do veoma uverljivog sajta koji nalikuje stranici “Pošte Srbije”. Potom će od vas tražiti gore navedene podatke, a sve to možete da vidite u našoj galeriji kako izgleda!

Treba napomenuti da “Pošta Srbije” nema nikakve veze sa ovom prevarom, te da je neko upotrebio logo i ostale informacije ovog javnog preduzeća kako bi lakše namamio ljude da se upecaju u ovoj prevari. Ova sponzorisana objava se širi društvenim mrežama, pa ukoliko je vidite, slobodno prijavite Facebook-u.