Prevaranti vrebaju privatne podatke: Ugroženi nalozi korisnika popularne aplikacije

Sajt WABetaInfo je objavio da se pojavljuje sve više prevaranata na populanoj platformi WhatsApp, koji za cilj imaju da se domognu naloga korisnika.

Telefon Mobilni Whatsapp
Pixabay.com

Prema navodima, pojedini korisnici su dobili sumnjivu poruku sa naloga koji su se predstavljali kao korisnička podrška za WhatsApp. Srećom, korisnici su prijavili ovo, jer su smatrali da se radi o pokušajima krađe podataka.

WABetaInfo ističe da je bitno da otkrijete da li razgovarate sa pravom korisničkom podrškom ili sa prevarantima, a prema njima ovo je lako odrediti. Ukoliko pogledate informacije o kontaktu, postoji oznaka za čekiranje (kvačica) pored imena a ne na profilnoj fotografiji.

Pored toga, prevaranti će od vas uvek tražiti neke lične informacije – broj kreditne kartice ili šestocifreni broj za prijavljivanje na WhatsApp. S druge strane, WhatsApp vas neće pitati za PIN, novac ili druge poverljive podatke.

Preporučuje se da, u slučaju da se susretnete sa prevarantima, taj nalog blokirate i prijavite. Takođe, prevaranti osim korisničke podrške za WhatsApp mogu da imitiraju i korisnikove prijatelje ili članove porodice.