PREVELIKI ZALOGAJ: Nikako nemojte pretraživati OVE POJMOVE na Internetu!

Gugl
Pixabay.com

Gugl svi koristimo da bismo pronašli odgovore na svakodnevna goruća pitanja. Ponekad je, doduše, mnogo bolje suzdržati se i znatiželju zadovoljiti pitajući prijatelje ili još bolje - stručnjaka.

 

Ne pretražujte opasne životinje

Imate fobiju? Želite da je pogoršate? Onda slobodno zanemarite ovo upozorenje. Svet je prepun vrlo opasnih zveri, što otprilike znači da vam zaista ne treba saznanje da neke od njih žive blizu vas. Osim ako zbilja volite životinje, bolje ćete se osećati ako ovakve stvari ne pretražujete.

Ne pretražujte fotografije pušačkih pluća

Mnogi od nas su pušači, znamo. I mnogi od nas se ponekad zapitaju šta pušenje radi našim plućima. Na sreću ili na žalost svih zainteresiranih, Gugl je bukvalno krcat fotografijama oštećenih pluća teških pušača. Jedini slučaj (dugoročno) pozitivnog gledanja fotografija pušačevih pluća je, naravno, ako uskoro planirate da prestanete da  pušite. Ili možda ipak ne…

Izbegavajte pretrage o kožnim bolestima

Na svetu postoji mnogo bolesti koje utiču na kožu i verujte nam – velika većina izgleda prilično grozno. Zbog nekog razloga na Internetu postoje fotografije koje ih verno prikazuju. Ukratko, ponekad je najbolja stvar ne pretraživati ih – ako ni zbog čeg drugog, onda zato što su prilično uznemirujuće. Takođe vas molimo da zbog vlastitog duševnog mira nikad ne pretražujete genitalne infekcije.

Ne pretražujte ništa o raku

Verujte nam kad vam kažemo – što manje znate, to je bolje za vas. Činjenica je da postoji strahovito mnogo varijanti ove bolesti, a veliki broj njih ima simptome mnogo bezazlenijih bolesti. Velik broj ljudi barem je jednom iskusio mučninu, vrtoglavicu i slabost – simptome koje mnogi poistovećuju s onima vezanim uz rak. Istina je, doduše, da razloga za paniku u velikoj većini slučajeva jednostavno – nema.

Definitivno ne pretražujte simptome vaše potencijalne bolesti

Pre nego što krenemo s najvećim tabuima Gugla, rešimo se onih koje smo svi barem jednom pretraživali: simptomi. Da budemo jasni, na Internetu postoji hrpa stranica koje se bave dijagnozama, a većinu njih ne vode lekari. Ukratko – ako pretražujete simptome na internetu, predlažemo da ODMAH prestanete i da bolje nazovete pravog doktora.

Ne pretražujte ilegalne pojmove

Ako pretražujete stvari poput ‘kako napraviti bombu’ ili ‘jela s amfetaminima’ budite sigurni da ćete završiti na popisu neke sigurnosne agencije. Institucije uvek prate sumnjive pretrage, što znači da vas vaša IP adresa i znatiželja mogu uvaliti u probleme.loading...