Program koji sve izluđuje a koji ste morali da imate ODLAZI U ZABORAV

Tastatura
Pixabay.com

Smrtni marš Adobe Flash-a se nastavlja. Google je objavio da od 30. juna reklame i baneri napravljene u Flash-u neće moći da se postave na AdWords i DoubleClick, njegove dve najveće marketing platforme, a 2. januara 2017. godine će prestati sa emitovanjem svih Flash reklama.

Smrtni marš Adobe Flash-a  se nastavlja. Google je objavio da od 30. juna reklame i baneri napravljene u Flash-u neće moći da se postave na AdWords i DoubleClick, njegove dve najveće marketing platforme, a 2. januara 2017. godine će prestati sa emitovanjem svih Flash reklama, piše mashable.com

Ovo je poslednji u nizu znakova da se vreme Flash-a na internetu bliži kraju. Ali to je dobra stvar, iako je Flash igrao veliku ulogu u razvoju modernog weba, vreme je da bolja tehnologija dobije potpuni primat. Ne samo da je konstantan bezbednosni rizik, već njegovo nepostojanje na mobilnim uređajima učinilo ga je tehnologijom bez budućnosti. Čak ga je i Adobe prošle jeseni preimenovao u Adobe Animate CC.

Ipak, Flash je trajao, u velikoj meri zbog toga što su ga oglašivači koristili zadisplay reklame. Google je sada u poziciji da, kao desktop web browser lider i kao vodeća reklamna platforma, potpuno ubije Flash. On nudi HTML5 već godinama, a prošle godine ga je učinio vodećim video plejerom na YouTube-u. Forsiranje oglašivača da pređu na HTML5 biće jedan od poslednjih koraka u procesu potpunog nestajanja Adobe Flash-a.