Zaštita računara od virusa i drugih zlonamernih pretnji ključna je ne samo da biste sačuvali svoj digitalni identitet, osetljive podatke i novac već i održavali računar u optimalnom stanju.

 

Ovih pet besplatnih programa će vam u tome pomoći!

Avast

Verovatno jedan od najpoznatijih antivirus programa na svetu, Avast je tokom prošle godine preuzeo rivala, kompaniju AVG, i spojio njihov softver za otkrivanje zlonamernih programa sa svojim kako bi ponudio uz jednostavan interfejs i nekoliko korisnih dodatnih opcija, kao što je alat za upravljanje lozinkama i skener mreže.

Bitdefender

Ako tražite pouzdan softver kojeg ćete jednom postaviti, pokrenuti i zaboraviti na njega, Bitdefender svakako treba da se nađe u užem izboru jer uz standardnu antivirusnu i antimalware zaštitu nudi i zaštitu protiv phishinga i prevara. Ogoljeni interfejs možda se neće svideti svima, ali je zato jednostavan za korišćenje. 

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus u rukavu krije nesvakidašnji adut: širok spektar mogućnosti prilagođavanja potrebama i željama korisnika. Među besplatnim opcijama su alat za upravljanje lozinkama i VPN. 

Adaware Antivirus

Adaware Antivirus možete koristiti na dva načina. Redovni proverava pretnje koje pristižu, dok u drugom možete Adaware da dodate uz postojeći antivirusni program kao drugu liniju odbrane. Između ostalog, nudi razne nivoe skeniranja, uključujući i mogućnost pregleda samo jednog segmenta ili potrage za određenom vrstom zlonamerne napasti. 

Panda Dome

Panda Dome podržava i skeniranje računara na zahtev i automatski, traži aktivne pretnje na površini ili dubinski pročešljati datoteke i programe u potrazi za neželjenim posetiocima. Jedinstvena je po tome što može da prikaže različite vrste upozorenja, zavisno od toga o kom se nivou opasnosti radi, a nudi i automatsku zaštitu od pretnji s USB stickova. Možete je koristiti na bilo kom izdanju Windowsa od XP-a do 10. loading...