RAJ ZA GEJMERE KOJI VOLE BRZINU: Predstavljena replika Ferrari F1 upravljača (VIDEO)

Kompanija Thrustmaster koja je specijalizovana za simulacije trka, predstavila je novi upravljač, odnosno potpuno funkcionalnu 1:1 repliku upravljača iz bolida Ferrari SF1000 F1.

screenshot/youtube.com/Thrustmaster

Upravljač ima 4,3-inčni interaktivni ekran koji prikazuje 69 različitih informacija, a može se prilagoditi odabranoj igri i automobilu. Kompatibilan je sa aktuelnim konzolama i konzolama sledeće generacije, kao i sa PC-jem. Iznad ekrana je red od 21 LED sijalice od kojih je 16 rezervisano za pokazivač promene stepena prenosa, a pet za zastavice.

Praktično sve što se vidi na karbonskoj podlozi je funkcionalno, a sva dugmad se mogu po želji programirati. Nazad su aluminijske magnetne lopatice za promenu stepena prenosa, koje se mogu promeniti opcionim push-pull setom, a tu su i dva ručna kvačila.

Upravljač je takođe kompatibilan sa svakom Thrustmaster bazom i lako se postavlja i uklanja. Cena uređaja je 349,99 eura. U Evropi se već prodaje, a ograničen je na 1.000 primeraka. U ostatku sveta će se prodavati od avgusta.