RAJ ZA LJUBITELJE POPULARNIH IGRAČAKA: Napravljena aplikacija koja sklapa Lego kockice

I ne samo što daje predlog za sklapanje potpuno nove figure, već i kompletno "korak - po - korak" uputstvo za sklapanje.

Lego
pixabay

Nema ni jednog pravog Lego “fanatika” koji se bar jednom nije zapitao šta bi sve novo mogao da napravi od kockica iz svojih kompleta. A kako u današnje vreme veštačka inteligencija nalazi sve veću primenu u svim sferama,i ovom slučaju javila kao spasonosno rešenje.

Mobilna aplikacija Brickit pomaže ljubiteljima čuvenih kockica da od razbacanih Lego elemenata naprave nešto potpuno novo. Dovoljno je samo uperiti kameru telefona ka gomili kockica i sačekti malo.

Aplikacija prvo skenira i prepoznaje svaki delić u gomili, zatim te podatke obrađuje, i potom korisniku daje više predloga šta bi od njih mogao da napravi. I to ne samo sliku sklopljene figure ili modela već kompletno “korak – po – korak” uputstvo za sklapanje, prenosi “Telegraf”.

Takođe, ukoliko među skeniranim kockicama fali neki element da bi figura mogla da bude sklopljna, Brickit će na to ukazati i predložiti deo koji nedostaje.

Aplikacija je besplatna i trenutno dostupna samo za iOS, dok je Android verzija trenutno u izradi.