RECITE ZBOGOM SMARTFONU: Stižu nam MOĆNI UREĐAJI koji će promeniti svet!

telefoni
Pixabay.com

Pametni telefoni su u svakodnevnoj upotrebi ali najnovija istraživanja austrijskih medija kažu da bi uskoro mogli postati deo istorije.

 

Poznati proizvođač Erikson je došao do saznanja da bi pametni telefoni lako mogli da budu prevaziđeni. Tačan datum se još uvek ne zna ali iz ove kompanije navode da promene treba očekivati kroz četiri godine.

Za naslednike ovih vrlo popularnih uređaja, viđeni su moderni gedžeti koje takođe pokreće veštačka inteligencija, ali uz određene promene. Oni će biti toliko moćni da bi u istoriju zajedno sa smartfonom mogli da odu i profesori, lekari, savetnici, treneri…

Smartfon bi i dalje mogao da ostane u upotrebi, ali isključivo kao sredstvo za pretraživanje na internetu.

– Smartfon u ruci i nije baš praktičan, ako uzmemo u obzir vožnju ili neke druge životne okolnosti. Zbog toga se kod korisnika javlja potreba za određenim promenama koje će smanjiti primenu pametnih telefona u svakodnevnom životu – kaže lider Eriksonovog istraživačkog tima, Rebeka Kedering Angstrem.

Četiri godine jesu kratak period ali je poznato da je i vreme od ideje do serijske proizvodnje u IT sektoru dosta redukovano.

– Korisnici bi i pre kupovine, uz pomoć virtuelne realnosti mogli da isprobaju novi uređaj, negove karakteristike ali i kako im stoji – dodaje Kedering.

Kedernig priznaje da je interesovanje javnosti za interaktivnim uređajima ogromno, ali da se njihov futuristički izgled i dalje čuva u tajnosti. Ipak jedno je sigurno. Njihova pojava će promeniti a moguće je i transformisati proizvodnju u čitavom sektoru svetske IT industrije.