RUKE SU POTPUNO SLOBODNE: Japance od pljuskova štite LETEĆI KIŠOBRANI! (VIDEO)

leteći kišobran
print screen/youtube.com/日刊工業ビデオニュース

Posle niza genijalnih izuma koji olakšavaju život, Japanci su osmilslili i bespilotni kišobran.

 

Japanska kompanija “Asahi Power Service” predstavila je svoj izum i njegov prototip – male bespilotne letelice koje vlasnika brane od kiše. Dronovi koji prate svog vlasnika već su do sada korišćeni u svrhe snimanja atraktivnih selfija (ili bolje rečeno dronija), a ovo je prvi puta da ih vidimo u ovoj primeni.

Pomalo bizarno rešenje tek je u fazi razvoja, a njegovi autori uveravaju zainteresovane buduće kupce da će u finalnom dizajnu rotori koji zuje tik iznad glave biti smešteni u posebne zaštitne kaveze, i da neće biti nikakve opasnosti po zdravlje onoga ko se nalazi ispod ovog bespilotnog kišobrana. U drugom konceptnom snimku se, pak, vide i rotori smešteni iznad površine kišobrana, što se čini kao još sigurnije rešenje.

Prototip letećeg kišobrana sada je težak oko 5 kilograma i ima vreme autonomije od tek 20-ak minuta, ali Free Parasol, kako bi trebalo biti ime finalnog proizvoda, trebalo bi da teži tek 2 kilograma i ima autonomiju od oko sat vremena s jednim punjenjem baterija.

Japanci ovaj proizvod razvijaju već gotovo dve godine, a sada najavljuju kako bi za prodaju trebalo da bude spreman sledeće godine. Cena bi mu trebala biti oko 30 hiljada jena, odnosno nešto više od 230 evra.