RUŽNA PROŠLOST ODLAZI U ZABORAV: Uskoro počinje ugradnja čipova koji će resetovati ljudski mozak!

Mozak
Pixabay.com

Čipovi će omogućiti brisanje loših uspomena i lečenje raznih bolesti, a od osoba koji žele da se podvrgnu ovom tretmanu stvaraće se superljudi.

 

Brajan Džonson iz kompanije „Kernel“ radi na pravljenju  mikročipa koji bi poput implantata bio ugrađivan ljudima u mozak.

On tvrdi da ova revolucionarna tehnologija neće biti rezervisana samo za najbogatije već da će čipovi za mozak biti dostupni poput mobilnih telefona, prenosi Kurir.

– Otključavanje potencijalnih mogućnosti ljudskog uma najveće je pojedinačno dostignuće koje mi možemo da postignemo. Očekujem da u narednih 15-20 godina napravimo proboj u ovoj oblasti. Ljudi će moći da odgovore na svako pitanje koje im se postavi. Svi će imati savršenu memoriju i moći će da je brišu i unapređuju – kaže 

Džonson je svoje planove izneo na veb-samitu u Lisabonu.

– Nema razloga da se plašimo zbog gubitka memorije. Sve što radimo polazi iz mozga. Ideja je da ako imate gubitak funkcije pamćenja, izradite takoreći protezu koja bi pomogla da se ono vrati – navodi Džonson.

Kompanija „Kernel“ trenutno radi na razvoju prototipa implantata za mozak koji bi se koristio u medicinske svrhe. Već su počeli testovi na pacijentima koji boluju od epilepsije i Alchajmerove bolesti.

Doktor Džon Berdžer potvrđuje da su testiranja čipova za mozak počela i da su prvi rezultati ohrabrujući.

– Nastavićemo sa istraživanjima jer nam je cilj da komercijalizujemo ove čipove. Njihova primena biće moguća u brojnim oblastima – rekao je dr Berdžer.