Sa njima nam je prošlo detinjstvo – 12 najpopularnijih likova iz video igara ’90-ih (FOTO)

Bilo da su heroji, negativci ili negde između likovi iz video igara postali su nezaobilazni deo života ljudi, bilo da ih se ljudi sećaju iz detinjstva, bilo da ih i danas vode kroz pustolovine.

Lara Kroft je debitovala u Tomb Raideru 1996. godine i od tada je ovaj britanska arheološkinja postala svetski fenomen.

Crash Bandicoot živi na ostrvima Vumpa i vreme provodi tako što kvari zle planove Doktora Neo Cortexa. Prvobitno je bio popularan na Playstationu, a zatim se proširio i na druge platforme.

Svetsku popularnosti ima i lik sa plavom kosom i plavim očima, Cloud, koji prikriva svoj status borca za Avalanche, a Pac-Man je jedan od najpoznatijih likova iz video igara ikada.

Petnaestogodišnjeg „brzog” Sonica deca vole širom sveta, dok je Solid Snake ocenjen kao jedan od najboljih likova svih vremena. Njegov koeficijent inteligencije je 180 i tečno govori šest jezika.

Ne samo karakter, već i Nintendo maskota, Italijan Mario, živi u kraljevstvu gljiva sa svojim bratom Luiđijem, dok Kirby živi u zemlji snova na planeti Pop Star i lik je brojnih igrica od kako se „rodio” 1992. godine.

Popularan je i junak Link iz igrice „The Legend of Zelda” kojem je misija spasavanje princeze koja je vična upadanju u probleme.

Svetsku slavu dostiglo je i siroče, katolik, sveštenik alkoholičar koji nosi masku jaguara po imenu King. Tu je i dr Gordon Freeman, teorijski fizičar i vanzemaljac-borac kojeg je moguće videti kako izgleda samo na kutiji od igre

Spyro the Dragon, sladak zmaj, sa ljubičastim telom i narandžastim krilima hit je među ljubiteljima video igrica, dok je najpoznatiji Pokemon karakter, niko drugi nego Pikachu, kojeg svi vole i kada se naljuti.