Postoje tri trika koja vam mogu pomoći da prikrijete svoj trag.

 

Koliko vam se puta dogodilo da dobijete poruku od nekoga i želite da je pročitate i da polako osmislite odgovor, ali vas ono “Seen” koje vaš sagovornik dobije požuruje i onda se unervozite i…

Da li ste znali da ne morate da prolazite kroz tu torturu i da možete da pročitate poruke a da pri tom pošiljaoci ne saznaju za to?

Pročitajte poruke kroz notifikacije

Ovo je verovatno najklasičniji trik. Ako su vam notifikacije valjano podešene, trebalo bi da u njima možete da pročitate poruku bez ulaska u Mesindžerovu aplikaciju. Onog trena kad nekome stigne poruka, pošiljalac vidi da je ona štiklirana plavom bojom, što može da znači i da je pročitana, ali se to ne zna zasigurno.

Uključite “Airplane mode”

Režim rada prilagođen za avione savršen je za prikrivanje tragovima. Uključite “Airlane mode”, otvorite Mesindžer, pročitajte poruku, a onda isključite aplikaciju – ali u potpunosti, ne samo da je “smanjite”. Potom isključite “Airplane mode” i vaš sagovornik neće dobiti obaveštenje da ste pročitali poruku. Avionski režim rada isključuje internet i omogućava vam da pročitate poruku dok ste zvanično “offline”.

Koristite ekstenzije za Google Chrome

Ukoliko ne koristite Internet Explorer na svom desktop računaru (a ko ga koristi?!), već kao i većina ljudi koristite Google Chrome, onda možete da instalirate ekstenziju koja blokira slanje obaveštenja o pročitalim porukama. Postoje dve ekstenzije koje vam mogu pomoći – Facebook Chat Privacy i Unseen.