Samo JEDAN KLIK i vaš budžet je uvećan: TRANSFER NOVCA preko Facebook-a? MOGUĆE JE! (VIDEO)

slanje novca preko fejsbuka
printscreen/youtube

Prebacivanje novca preko Facebook-a upravo je postalo stvarnost nakon što je "TransferWise" pokrenuo automatizovani program koji pomaže korisnicima u komunikaciji.

 

Britanski “TransferWise” kaže da korisnicima iz Amerike, Velike Britanije, Kanade, Australije i Evrope omogućavaju transfer novca između korisnika i to putem Facebook Messenger-a.

Popularna društvena mreža već sada omogućava svojim korisnicima prebacivanje novca unutar Amerike, a budući da su nedavno otvorili platformu Messenger ostalim kompanijama, “TransferWise” je pametno iskoristio tu mogućnost i odlučio da postane prvi koji nudi transfer novca unutar Facebook-ove aplikacije za dopisivanje.

Usluga će se najviše oslanjati na “chatbot”, automatizovane programe koji pomažu u ostvarivanju komunikacije sa krajnjim korisnicima. Uzevši u obzir da su poslednjih godina takvi programi značajno napredovali, bilo je samo pitanje vremena kada će neko ponuditi i malo kompleksnije usluge.

Inače, “TransferWise” je jedna od najpoznatijih finansijskih kompanija u evropskim okvirima, a sada se procenjuje na više od milijardu dolara nakon mnogih ulaganja. Najveći ulagači su Ričard Branson i suosnivači PaiPala Maks Levčin i Piter Til.

Svakog dana korisnici u pedesetak svetskih zemalja šalju oko milijardu dolara koristeći njihove usluge, ali slanje novca preko Messenger-a još uvek nije dostupno u Srbiji. Naši korisnici su zasad ograničeni na Facebook platformu, ali kako priča Skot Miler za Rojters, planovi su da se ova uslugu proširi i na druge zemlje i na druge platforme.



loading...