San snova svakog ko ima mobilni! NAPUNITE potpuno praznu bateriju telefona za SAMO 12 MINUTA!

Punjenje telefona
Pixabay.com

Novi materijal za izradu baterija ne samo da ubrzava punjenje, već i produžava životni vek jednog punjenja uređaja. Baterije su, štaviše, zbog postojanosti na povišenim temperaturama, idealne za električna vozila.

 

Samsung je objavio najnovije otkriće sa Samsungovog instituta za tehnologiju – takozvanu “grafensku loptu”.

Nova baterija koja koristi ovu tehnologiju puni se čak pet puta brže od litijum-jonske baterije kakvu koristi velika većina savremenih mobilnih telefona. Grafen takođe povećava kapacitet baterije za 45 odsto, što je zaista mnogo.

– U teoriji, grafenskoj bateriji potrebno je oko 12 minuta za puni ciklus punjenja. Baterije mogu da održe stabilnu temperaturu od 60 stepeni Celzijusovih, što je apsolutno savršeno za električna vozila – navodi se u medijima.

Kompanija takođe tvrdi da je grafen sto puta efikasniji provodnik od bakra, pa zbog toga predstavlja “savršeni” maerijal za brzo punjenje.

Ipak, iako je reč o revolucionarnoj tehnologiji, ona je još u fazi razvoja. Sve što se za sada zna jeste da naučnici iz Samsunga smatraju da “baterije s grafenskom loptom imaju visok potencijal za primenu u mobilnim uređajima”, a to znači da će korisnici mobilnih telefona morati malo da se strpe pre nego što budu mogli da uživaju u čarima novih baterija.