Ako je verovati zvaničnim statistikama, u zemlji Srbiji postoji već preko 3,5 miliona registrovanih korisnika Fejsbuka. Međutim, kad se uzme u obzir da mnogi ljudi imaju po dva-tri, pa čak i više lažnih naloga, jasno vam je da ova brojka baš i nije tačna. Kopkalo nas je da saznamo ko su ti "lažnjaci" i koji je njihov motiv da otvaraju tolike profile.

Verovali ili ne, procenjuje se da je desetak odsto (što u brojkama izađe oko 360.000) svih Fejsbuk profila otvorenih u Srbiji zapravo lažnjak. Nit pripadaju nekoj osobi s imenom i prezimenom, nit su kompanija, nit udruženje građana. Ne verujete nam? Zavirite malo pažljivije u svoje FB prijatelje, piše „Telegraf”.

Svi mi u neodgovorenim zahtevima za prijateljstvo imamo onu misterioznu personu sa slikom pande i imenom poput “Prorok Galaksije”. Imate i dva-tri zajednička prijatelja, ali je potpuno nemoguće provaliti ko je to.

Nakon sto ste ih sve skupili na gomilu – pomenutog Proroka Galaksije, Zlu Barbiku i urbaniju verziju Ona se Budi, zapitali ste se što kog đavola ta osoba ne može da se zove jednostavno – Sale Jović.

BIVŠA DEVOJKA

Krenulo je s njenom naivnom željom da uhodi bivšeg dečka ili da proveri da li je sadašnji vara. Skinula je fotke ruskih insta-devojki, stavila neko ime poput “Seksi Dijana”, međutim, igra je otišla predaleko. Zahtevi za prijateljstvo su počeli da pljušte i na neki čudan način, njoj je to počelo da laska. Zapravo se zove Jelena i šutnuli ste je jer je bila dosadna

CELEBRITY

On/ona je previše važan da bi se imenom i prezimenom prikazao običnom smrtniku. Par puta je izašao u nekim novinama koje nikad niste ni čitali, a kad biste i saznali ko je, i dalje ne biste znali ko je. Drzi do svoje “anonimnosti” po koju zapravo ni nema nikakvih pretnji.

PRELJUBNIK

Kako je od kada postoji Fejs dosta teže varati, a da se ne sazna , ali i lakše stupiti u kontakt sa raznim curama diskutabilnog intelekta, naš Boki se setio lažnog FB pofila. Njegova devojka o tome nema pojma, ali zato sve splavarke ovog grada su lude za momkom po imenu Boxi Car.

KORPORATIVNI FRIK

U njegovoj firmi je ili zabranjeno imati Fejs ili obavezno imati šefa među prijateljima. Nekad je bio kul tip – videćete da je nekada išao na nulti Exit o rafting na Tari, ali na svim tim eksperimentalnim drogama napravio je i dete, a to košta. Zato se zaposlio, oblači se kao Mark Zakerberg ili neki japi, a uspomena se seća na svom tajnom profilu gde postuje Eyesburn i Evu Braun, gde se zove Prorok Galaksije, Izađi i Bori Se (pravo ime mu je Boris), To Je Šejn ili nešto još mračnije…

IGRAČ

Okej, moramo da priznamo da svi uživamo da igramo Fejsbuk-igrice. Candy Crush Saga, Farmville, Slagalica, Poker, Top Eleven… Pa ko bi odoleo da se ne navuče. No, iskreno govoreći, blam nas je da to priznamo. Zato, otvorimo jedan benigni profil preko kojeg ćemo sticati nove igračke drugare sa svih krajeva planete, a potom, još jedan da bismo sebi slali tokene, poene, krave, pomoć… A onda, još jedan, pa još jedan…

Htela je da doda šmeleta iz VIII2, ali on je ne bi prihvatio – ona je tek peti razred. Zato sada sedi iza monitora i dopisuje se s malim bubuljičavkom u er-ljaksu, dok njenih pet drugarica umire od uzbuđenja. Isti scenario, sa malo više ručnog rada Desnice Šakić, odigrava se kod njenih drugara koji su upravo dok vi ovo čitate za frenda dodali Sandru Mlekaru. Na profil su stavili X6 koji vozi ćale buržuja iz odeljenja, na cover sliku trbušnjake Kristijana Ronalda.

Ah, te čari detinjstva!loading...