Skinite aplikaciju koja prati vaše zdravstveno stanje!

Apple je tokom svoje WWDC 2014 konferencije otkrio HealthKit, novi paket aplikacija koji stiže uz iOS 8, a dizajniran je kako bi pomogao korisnicima da bolje prate svoje zdravlje i fitnes aktivnosti.

Health Kit obezbeđuje hub kome je lako pristupiti sa bilo kog mesta, gde iPhone korisnici mogu pratiti bitne zdravstvene parametre na dnevnom nivou. Kako bi sve centralizovao, HealthKit može da povlači informacije sa različitih third-party aplikacija (među kojima je i Nike sa svojim aplikacijama).

Health aplikacije su se pokazale kao izuzetno popularne među korisnicima, a ovo je pokušaj kompanije Apple da prigrabi deo ovog tržišta. Uostalom, Apple u svojim prodavnicama prodaje uređaje kao što su Jawbone Up24, Fitbit Flex i Nike Fuelband i svestan je njihove popularniosti, tako da ne čudi ovaj korak koji kompanija preduzima svojom novom HealthKit aplikacijom.

Spekuliše se da će HealthKit aplikacija blisko funkcionisati i sarađivati sa novim iWatch pametnim satom, ali o tome ćemo više znati kada ovaj sat bude predstavljen.