Facebook je počeo da upozorava svoje korisnike, koji su učitavali fotografije putem svojih iOS uređaja da će ti albumi nestati sledećeg meseca, javlja TechCrunch.

 

Facebookova funkcija sinhronizovanja fotografija sa iOS-a lansirana je 2012. godine, a korisnicima je omogućavala da automatski učitavaju sve fotografije sa svojih uređaja u privatni album pod imenom “Synced” ili “Synced from Phone”. Ideja je bila da će tako korisnici lakše pronalaziti i deliti fotografije s prijateljima na društvenim mrežama.

Korisnici sad dobijaju e-mailove i notifikacije na Facebooku da će njihovi albumi nestati 7. jula i da treba da ili sklone fotografije ili da instaliraju novu aplikaciju Moments kako bi ih zadržali na Facebooku. Nakon toga primećen je značajan rast preuzimanja te aplikacije, koja se popela na drugo mesto najskidanijih besplatnih aplikacija na App Storeu.

Prisiljavanje na skidanje još jedne aplikacije izazvalo je revolt među korisnicima Facebooka, koji su poslednji put pre dve godine morali da instaliraju Messenger kako bi nastavili da komuniciraju sa prijateljima.