Viber je već dugo vremena omiljena aplikacija za mnoge vlasnike pametnih telefona. Međutim, uprkos tome, većina korisnika nikad se nije upoznala sa svim fukcijama Vibera.

 

Ovo su opcije koje su korisne, a za koje možda niste znali.

1. Sakrijte informaciju kada ste bili online 

Kliknite na Postavke – Privatnost, a nakon toga isključite status Na mreži. Nakon toga više niko neće znati kada ste poslednji put koristili Viber. 

Ako dobijete ovo obaveštenje, budite uvereni da vas neko PRISLUŠKUJE na Skajpu

2. Sakrijte status o pregledu poruka
Ako ne želite da drugi znaju kada ste pročitali njihovu poruku, kliknite na Postavke – Obaveštenja, a onda isključite opciju Prikaži pregled poruke.

3. Ne (pre)opterećujte memoriju telefona
Glasovne poruke koje vam prijatelji pošalju putem Vibera automatski ostaju sačuvane u telefonu. Kako ne bi zagušili memoriju telefona najbolje je da ih obrišete, osim ako su vam važne. Kliknite na Postavke – Mediji, a onda odaberite opciju Obriši glasovne poruke.

4. Sakrijte profilnu sliku od nepoznatih korisnika
Birajte ko može da vidi vašu profilnu sliku. Ako želite da je vide samo vaši prijatelji, kliknite na Postavke – Privatnost i isključite opciju Prikaži svoju sliku.

5. Isključite opciju “Koristi aplikaciju”
Ako niste znali: Većina aplikacija i igara koje instalirate na telefon sinhronizovane su s Viberom. To znači kako kontakti s vaše liste mogu da vide kada koristite neku od njih. Ako želite da deaktivirate ovu opciju, kliknite na Postavke – Privatnost i isključite opciju Koristi aplikaciju.

KAKVA IDEJA, DA NE POVERUJEŠ: Telefon možete da napunite samo uz pomoć LIMUNA, i to je ISTINA!

6. Kreirajte lozinku
Želite da sačuvate svoju privatnost i zatvorite pristup Viberu? Onda treba da kreirate lozinku. Iako Viber nema tu aplikaciju, u App i Play Storeu lako možete da preuzmete i instalirate aplikaciju koja će “zaključati” Viber.

7. Instalirajte Viber na kompjuter
Osim na pametni telefon, Viber možete da instalirate i na kompjuter. Tako će vam komunikacija možda biti lakša u kancelariji ili kod kuće, gde god više koristite komp od telefona.loading...