Sledeće godine želećete da ga imate

Savitljivi samsung
Screenshot

Samsung odavno eksperimentiše sa savitljivim smartphoneima, a ranije je predstavio prototip sa savitljivim OLED ekranom. Međutim, južnokorejska kompanija bi mogla već sledeće godine da započne prodaju smartphonea ovog tipa.

 

Prema rečima izvora bliskih kompaniji Samsung, dva savitljiva smartphonea bi mogla da budu spremna do počekta 2017. godine i imaće OLED ekrane. Detalja je zasad malo, ali se spekuliše da će prvi uređaj biti kombinacija smartphonea i tableta sa 5-inčnim OLED ekranom koji će “porasti” na osam inča kada se uređaj u potpunosti otvori.

Drugi uređaj će biti sklopivi smartphone s ekranom na obe strane.

Kompanija Samsung definitivno ima tehnologiju za savitljive uređaje, a to je dokazala 2014. godine kada je objavila snimak konceptnog smartphonea koji se pretvara u tablet. Godinu dana ranije je predstavljen mali, tanki i funkcionalni OLED ekran koji se može u potpunosti saviti.

Samsung bi mogao da predstavi oba uređaja sledeće godine na Mobile World Congressu u Barseloni koji se održava krajem februara. Uređaji se trenutno razvijaju pod kodnim imenom “Project Valley” i neće biti deo porodice Galaxy S.