SMRT ZA BATERIJE: Ukoliko imate ovu aplikaciju, SMESTA JE OBRIŠITE iz mobilnog telefona

Ako se baterija na vašem smartfonu isprazni veoma brzo, vrlo je verovatno da je glavni krivac za to jedna od najpopularnijih aplikacija.

 

Dok neki veruju da je u pitanju još jedna teorija zavere teorija, autor knjige “Expended”, koja se bavi društvenim mrežama, Bernard Harkurt kaže da je Fejsbuk lider u prikupljanju ličnih podataka sa smartfona i računara. Dakle, to je aplikacija koja troši najviše baterije i skuplja najviše podataka. A ako vas je na Fejsu nervirao video, od ove stvari ćete flipnuti.

Harkurt objašnjava i da su podaci iz aplikacije koje korisistimo dostupni ljudima iz Nacionalne agencije za bezbednost.

Naravno, ove podatke ne uzima samo Fejsbuk, već gotovo svaka druga aplikacija instalirana na vašim uređajima, dok je pionir “krađe” ličnih podataka Gmail. On ima pristup sadržajima naših mejlova, kao i datotekama koje smo nekada nekom poslali. Pojavom Google Docs, Google Drive i sličnih dodataka – budite svesni da vaše tajne više i nisu tako tajne.

Istina je, tvrdi Harkurt da Gugl i Fejsbuk žele da znaju sve o vama, kako bi vam što preciznije plasirali reklame. Takođe, nije tajna da ukoliko imate Fejsbuk ili mejl otvoren među tabovima, oni “kupe” sve ostale tabove, odnosno sumiraju vašu pretragu kako bi saznali šta se to vama sviđa.

Harkurt kaže da je svim gigantskim IT firmama prišla upravo NSA i pomoću informacija koje su skupili od korisnika, napravila elektronički program nadziranja PRIZMA.

Ukoliko sumnjate u ovo, on vam poručuje da nekoliko dana provedete pretražujući jednu stvar, na primer kako da očistite cipele i nakon 48 sati će vam iskakati reklame koje vam nude rešenje.