SPAS ZA VLASNIKE AJFONA: Ako se baterija prebrzo troši obrišite OVE APLIKACIJE

Ako vam se baterija na Ajfonu prebrzo troši, razlog bi mogle biti neke aplikacije. Naime, postoje aplikacije koje troše bateriju mnogo više i brže nego neke druge, a to možete veoma lako saznati i izbrisati aplikacije "žderače".

Pixabay.com

Vaš Ajfon ima ugrađen alat koji može otkriti koliko koja aplikacija troši. Uđite u Settings (Postavke) te zatim u Battery (Baterija) i pričekajte da se aplouduje. Zatim kliknite na Last 10 Days (Poslednjih 10 dana) i tamo ćete videti potrošnju baterije tokom poslednjih desetak dana.

Prikazaće vam se aplikacije koje su najviše trošile vašu bateriju. Ako pored aplikacije stoji 20 odsto, to znači da je potrošila petinu baterije tokom poslednje sedmice.

Možete namestiti i da vam se aplikacije prikažu prema aktivnosti pa ako ste na nekoj aplikaciji proveli malo vremena, a ona je svejedno potrošila mnogo baterije, to znači da je ona jedan od krivaca što ste stalno u potrazi za punjačem.

Rešenje je da te aplikacije ili izbrišete ili pazite na to koje od njih stalno rade u pozadini. Naravno, uvek se možete i prebaciti na Low Power Mode što će donekle smanjiti aktivnost vašeg telefona u pozadini.